Pasteryzacja słoików

Pasteryzator słoików

Pasteryzacja słoików

Pasteryzator słoików

Pasteryzator jest urządzeniem przystosowanym do pasteryzacji słoików z produktem poprzez zanurzenie w wodzie. W jego skład wchodzą dwie niezależnie działające komory, do których wkładane są kosze ze słoikami o dowolnym kształcie i objętości, napełnionych produktami spożywczymi typu:

  • dżemy
  • powidła
  • marmolady
  • sałatki z warzyw krojonych
Pasteryzacja słoików
Wyposażenie standardowe
  • Dedykowany system obsługi, dostosowany do potrzeb klienta z dotykowym panelem operatorskim
  • Całość urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej AISI304
  • Automatycznie otwierane pokrywy zbiorników pasteryzacyjnych
  • Izolacja termiczna zbiorników pasteryzacyjnych
  • Automatyczny system napełniania i opróżniania wody ze zbiorników pasteryzacyjnych
  • Automatyczny system dozowania pary jako medium grzewczego
Dane techniczne
  • Objętość komór pasteryzacyjnych: 1,4 m3 (2 x 0,7 m3)
  • Medium grzewcze: para
  • Wymagane ciśnienie sprężonego powietrza: min 6 bar
  • Zapotrzebowanie na sprężone powietrze: 15 m3/h
  • Gabaryty (szer. x dł. x wys.): 1600 x 3000 x 1200 mm

Zobacz podobne maszyny pakujące

Dozowanie do słoików i butelek Zobacz produkt
Dozowanie do słoików i butelek
Dozownik tłokowy i DWS-4
Zespoły dozowania Zobacz produkt
Zespoły dozowania
Dozownik wagowy, ślimakowy i objętościowy
Zestawy dozowania INOX Zobacz produkt
Zestawy dozowania INOX
Dozownik wagowy, karuzelowy i kapusty
Systemy transportowe Zobacz produkt
Systemy transportowe
Przenośnik taśmowy, ślimakowy, winda transportowa
Dozowanie do kubków Zobacz produkt
Dozowanie do kubków
Dozownik KL-1, KL-2 i KL-4

Pasteryzator jest urządzeniem przystosowanym do pasteryzacji słoików z produktem poprzez zanurzenie w wodzie. W jego skład wchodzą dwie niezależnie działające komory, do których wkładane są kosze ze słoikami o dowolnym kształcie i objętości.